Čokoládový Meringue

March 29, 2014


Ingredience:

6 bílků
300g cukr moučka
2 lžíce kakaa
2 lžíce redukce z balzamika

Pařížská šlehačka a Kakaoo na posypání


Vyšleháme bílky do sněhu. Když je pevný po lžících přidáváme cukr. Když vytvoří hladkou,
lesklou hmotu je na řadě kakao, balzamiko a lehce lžící vmíchejte až vznikne krémování.
Na dva plechy s pečícím papírem si předkreslíme dva stejné kruhy cca 20 cm.
Rozdělte sníh na čtyři stejné části a lžící je vytarujte na pečícíc papír.
Troubu máme předehřátou na 200°C. Oba plechy vložíme do trouby a snížíme teplotu na 140°C a pečte hodinu a půl.
Po uplynutí pečící doby troubu pootevřete a nechte těsto dosušit.
Když mají korpusy pokojovou teplotu, připravte si šlehačku.
Na servírovací talíř položte první korpus, potřete šlehačkou a přiklopte dalším korpusem.
Nakonec posypte kakaem, popřípadě strouhanou čokoládou, ovocem. Fantazii se meze nekladou...Byla to mňamka :-)









You Might Also Like

0 komentářů

Featured post

        This very simple begginer pattern with 2,5 hook and Scheepjes Catona cotton yarn.

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe